Egyesületünk

Egyesületünk, a XV. Kerületi Fúvószenekari Egyesület 2015. július 30-án alakult a Hubay Jenő Ifjúsági Fúvószenekarnak, a kerület kamaraegyütteseinek, fúvós szólistáinak, testvérvárosaink és velünk kapcsolatba lépő valamennyi fúvós zeneművészeti ág képviselőinek koncertszervezésére és támogatására, működésének segítésére. 

Az egyesület elnöke Kőrösy Róbert (karmester), alelnöke és gazdasági vezetője Serdült Ádám (karmester és szimplanádas szólamvezető), elnökségi tagjai Sali Korinna (fafúvós szólamvezető), Barabás Péter (ütő szólamvezető) és Knoll Petra (kottatárvezető). Működésünk alapját a Budapest Főváros XV. Kerületének Önkormányzatával kötött nagyvonalú közművelődési megállapodás és különböző civil szervezetek részére nyújtott támogatási lehetőségek, pályázatok adják.

Fennállásunk két és fél éve alatt 8 nagy hangversenyt (melyből 6 bérleti koncert volt) továbbá 6 külföldi hangversenyt, valamint 22 kisebb zenei produkciót, 5 versenykijutást szerveztünk és valósítottunk meg. Gyarapodtunk egy tehergépjárművel, mellyel a hazai és külföldi hangversenyekre – a saját igényeinken túlmenően is – tudunk hangszereket szállítani. Hangszerparkunk is folyamatosan bővül, olyan mesterhangszerekkel, mint Miraphone Tuba, Takeda fagott, 4 db Buffet Klarinét, félprofi fuvolák, Yamaha, Bach, Conne trombiták, Selmer Basszusklarinét, Tama menetdob-felszerelések, különböző típusú és méretű cintányérok a teljesség igénye nélkül. Fúvószenei kottatárunkat ezidő alatt 2.000.000 forintnyi jogtiszta kottaanyaggal tudtuk bővíteni. 

2018. januárjától Egyesületünk jogosulttá vált az SZJA 1%-os részesedésre, ezzel további lehetőségeink nyíltak meg fő célkitűzésünkre, a helyi fúvószenekari kultúra széles körű megismertetésére és a fúvószenei élmény megosztására játékosainkkal, művészeinkkel és közönségünkkel egyaránt.

Az Egyesület adószáma:
18658866-1-42
XV. Kerületi Fúvószenekari Egyesület